Samtalsgrupper

I Andreaskyrkan tror vi mycket på att samtalet är en viktig del i församlingens liv. Livet och tron fördjupas när vi möts och kan dela sorgliga och glada erfarenheter, oro och tacksamhet, tvivel och tro.

Bibelsamtal digitalt

Under hösten 2022 möts vi åter till bibelsamtal digitalt. Vi fortsätter att läsa Lukasevangeliet. Start torsd 15/9 kl. 19.00.

Livsberättargrupper

Varannan onsdag med start 21 september 2022 samlas vi till Livsberättargrupper för deltagare som nått pensionsålder. Där delar vi med oss av erfarenheter och upplevelser under olika delar av livet. Vi ser fram emot intressanta, roliga och angelägna erfarenheter som väcker igenkännandets glädje och bygger broar mellan människor.

Andreaskyrkan läser

Vi inbjuder till en ny mötesplats i Andreaskyrkan hösten 2022: Andreaskyrkan läser. Enkelt kan man säga att det är en bokcirkel, där vi kommer läsa ett antal olika böcker tillsammans, reflektera och samtala om dem vid tre tillfällen.

Första boken blir av den danska författaren Charlotte Rörth: Jag mötte Jesus. Några rader om boken: ”Jag mötte Jesus är en personlig, existentiell berättelse om tro och tabu i Skandinavien, där religiösa upplevelser och erfarenheter är något av de mest privata definitivt något att hålla för sig själv om man vill undvika att bli sedd som psykiskt obalanserad eller komplett galen”.

Charlotte Rörth är journalist och författare. Efter succén med Jag mötte Jesus har hon blivit flitigt bokad som föreläsare inom existentiella frågor.

Vi möts tre onsdagkvällar i Andreaskyrkan kl 18.30-20.00. Passar det bättre för någon att mötas digitalt kanske vi kan ha en sådan grupp också. Datumen blir: 28/9, 12/10, 26/10. Anmälan till pastor Mats senast 18/9.

Ung kväll

Under rubriken ”Ung kväll” kommer det under hösten att inbjudas till samtalskvällar.