Syftet med Tala film - Tala liv är att skapa en mötesplats för att se bra film som berör. Efter filmen får vi möjlighet att dela våra upplevelser i en mindre samtalsgrupp, lyssna in varandras berättelser och på det sättet få en rikare filmupplevelse.

En filmkväll börjar kl. 18.30, med fri entré. Vi får en inledning till den film vi skall se. Vi ser filmen och delar oss efteråt i mindre grupper för samtal, där vi möter tre givna frågor. Vi bryter kvällen senast kl. 21.00. Vi håller avstånd och följer de riktlinjer folkhälsomyndigheten lagt gällande allmänna samlingar.

Ansvarig för filmkvällarna är Mats Carlsson, pastor.

And then we danced
Merab är dansare och sliter hårt för att nå sin dröm om en plats i det georgiska huvudkompaniet. Men hans tillvaro vänds upp och ner när den karismatiske Irakli dyker upp. Nykomlingen väcker Merabs längtan och åtrå. Känslor som innebär att han riskerar att förlora allt han har kämpat för. Prod. 2019. 105 min.

Kapernaum
Kapernaum är en Oscarsnominerad och flerfaldigt prisbelönt libanesisisk film om en pojke som stämmer sina föräldrar för att ha blivit född. Kapernaum lyfter flera brännande samtidsfrågor som migration, barnäktenskap och människohandel. Med avstamp i verkliga öden bland de många papperslösa i Libanon anlägger filmen ett genuint och konkret barnperspektiv på vad det innebär att vara ”illegal”. Genom överlevaren och hjälten Zain ger den även de yngsta, de som i tysthet får ta konsekvenserna av vuxenvärldens handlingar och beslut, en kraftfull röst. Prod 2018. 126 min.

Amazing grace
Konsertfilm.
1972 hade Aretha Franklin nått stora framgångar. Sålt mängder av album. Vunnit Grammy. Synts på Times omslag. Det var i januari det året hon sökte sig tillbaka till gospelrötterna genom att boka in två kvällar i en baptistkyrka i Los Angeles. Det är innerligt och intensivt. Svetten rinner under kokheta strålkastare inne i den lilla kyrkan medan det ena gospelörhänget efter det andra får församlingen (däribland Mick Jagger och Charlie Watts!) på fötter. Här kan vi snacka halleluja moments. Gryniga bilder fångar konsertkvällarnas kaos, med omtagningar och starka känslor bland församlingsmedlemmarna. Pastorn James Cleveland, ”gospelkungen”, är en oemotståndlig figur, förförisk i kontakten med publiken och ett yrväder bakom pianot. Men Aretha själv är förstås den som dominerar, en diva som har hittat hem. Prod 2018. 89 min.

Italienska för nybörjare
Den unga nyutbildade prästen, Andreas, kommer till sin nya församling i en liten grå småstad. Han ska vikariera för pastor Wredmann, som har kommit på kant med församlingen och även blivit avskedad. Där möter han en brokig skara människor som alla söker efter något annat i sina liv. Utloppet för detta blir en nybörjarkurs i italienska där de träffas. Skickliga skådespelare och många komiska drag. Härlig blandning av olika typer människor. En bra film som ger lite mer än bara glädje för stunden. Prod. 2001. 112 min.