Syftet med Tala film - Tala liv är att skapa en mötesplats för att se bra film som berör. Efter filmen får vi möjlighet att dela våra upplevelser i en mindre samtalsgrupp, lyssna in varandras berättelser och på det sättet få en rikare filmupplevelse.

En filmkväll börjar kl. 18.30, med fri entré. Vi får en inledning till den film vi skall se. Vi ser filmen och delar oss efteråt i mindre grupper för samtal, där vi möter tre givna frågor. Vi bryter kvällen senast kl. 21.00.

Ansvarig för filmkvällarna är Mats Carlsson, pastor.

Våren 2023

Torsdag 9 februari
The Two Popes

The Two Popes är en biografisk dramafilm från 2019 i regi av Fernando Meirelles och skriven av Anthony McCarten, baserad på McCartens teaterpjäs The Pope från 2017. Filmen skildrar påven Benedictus XVI (Anthony Hopkins) som blir vän med kardinal Jorge Mario Bergoglio (Jonathan Pryce) från Argentina, den blivande påven Franciskus.

Filmen hade världspremiär vid Telluride Film Festival den 31 augusti 2019. Recensenter berömde både Pryces och Hopkins skådespel, liksom McCartens manus, och deras insatser har prisnominerats inför Oscarsgalan, Golden Globe-galan och BAFTA-galan 2020. Prod. 2019. 125 min.

Torsdag 9 mars
The man who sold his skin

Sam Ali har flytt kriget i Syrien till Libanon, men ser ingen framtid där. Han drömmer om ett liv i Europa tillsammans med sitt livs stora kärlek Abeer. Plötsligt får han ett oväntat erbjudande. En av världens stora samtida konstnärer vill ställa ut honom som ett levande konstverk – med passet intatuerat på ryggen. En biljett till frihet? Eller tvärtom? Prod. 2021. 104 min.