Med anledning av Coronaviruset

12 mars 2020

Andreaskyrkan tar kontinuerligt del av den information som ges av Folkhälsomyndigheten och Equmeniakyrkan på nationell nivå, och vår verksamhet kommer huvudsakligen att följa de rekommendationer som ges där.

Senast uppdaterad fredag 27 mars

Onsdagsträffen, bibelsamtal och Öppen kyrka
Vi kommer att pausa Onsdagsträffen, bibelsamtal och Öppen kyrka den närmsta tiden.

Andreasfreda´och Ung kväll
Andreasfreda’ och Ung kväll är inställt t o m påsk. Vi återkommer med ny information efter påsklovet.

Gudstjänster och andra samlingar
Med anledning av folkhälsoinstitutets direktiv om förbud mot sammankomster med fler än 50 personer, tänker vi i dagsläget följande inför söndagens gudstjänst 29/3 kl 11.00:

Vi firar gudstjänst med de 50 första som kommer. Sedan blir vi tvungna att stänga och säga tyvärr. Men hellre 50 personer där än inga. Ljudgruppen jobbar på att hitta digital lösning men vi vet inte om det kan vara klart till på söndag.

För styrelsens beslutsgrupp:

Torbjörn Jacobsson
Birgitta Furuhagen
Niclas Jonsson
Mats Carlsson, Förs.förest.

Men – alla med symptom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Det betyder att vi vädjar att var och en med symptom, även milda, håller sig hemma och avstår att närvara vid samlingar i Andreaskyrkan tillsvidare.

Vad kan jag själv göra för att undvika smitta?

• En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta andra!

Mer info
Vi försöker hålla den här sidan uppdaterad efter bästa förmåga, men då förhållandena kan ändras snabbt hänvisar vi ändå till https://www.krisinformation.se/ för den senaste informationen. Har du frågor gällande våra olika verksamheter tar du kontakt med respektive gruppledare eller församlingsföreståndare Mats Carlsson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 0708-67 13 14

Kollegiet och styrelsen i Andreaskyrkan

Här hittar du aktuell information om vår verksamhet, program, notiser samt betraktelser och andra texter ur vårt programblad i pappersform som du alltid hittar i kyrkan.

Aktuella texter