Andreaskyrkan och jag

Jag lär mig så mycket nytt!

Hanna med blommor smallI snart 25 år har Hanna varit medlem i Andreaskyrkan och även när hon inte är där så ofta känner hon sig alltid hemma i kyrkan.

- Som nyinflyttade letade jag och min man Samuel efter församling och gick till flera olika kyrkor. Vi fick tips om Andreaskyrkan och där kände jag mig hemma och välkommen.

- Det som fått mig att stanna är gudstjänsterna. De känns uppriktiga, ärliga och får mig att reflektera, säger Hanna och fortsätter att berätta att församlingsmedlemmar och vänner också är viktiga.

För några år sedan valde Hanna att skola om sig och sedan tre år tillbaka är hon trädgårdsmästare.

- Även om det var utmanande att börja om var upplevelsen övervägande positiv. Jag hade en stor del av min identitet i mitt jobb och trivdes egentligen bra, men det var inte hållbart och jag blev sjukskriven för utmattning.

- Tidigare jobbade Hanna som lärare och hon beskriver det som en lyx att få byta roll och ta in ny kunskap.

- Det största positiva är att jag lärt mig så mycket nytt!

Namn: Hanna Allert Karlsson
Ålder: 51 år