Andreaskyrkan och jag

Förstått att web-gudstjänsterna uppskattas

Lars N SmallLars Nyman är en av dem som ser till att vi är många som kan ta del av gudstjänsterna i Andreaskyrkan även om vi måste stanna hemma.

Lars ingår i den grupp som ser till att tekniken fungerar och att gudstjänsterna sedan ett år tillbaka sänds via webben.

- Jag var inte med i den gruppen sedan tidigare. Men tänkte att det låter roligt, här kan jag kanske vara till någon hjälp.

Att sända gudstjänster via webben var något som ingen i Andreaskyrkan hade någon vana vid, vare sig de som brukar sköta ljudet eller de medverkande. Plötsligt stod man inför en massa nya utmaningar.

- Jag tycker att vi har gjort en bra resa tillsammans där vi lär oss hela tiden, säger Lars.
Han kommer från en liten by utanför Gävle där han också var med i missionsförsamlingen. 2005 flyttade han till Stockholm för att plugga på KTH, och här har han och sambon Anna blivit kvar.

Sedan i december är Lars föräldraledig med dottern Ingrid, ett år nu i mars. Annars arbetar han som datakonsult.

Vad värdesätter du särskilt i Andreaskyrkan?
- Att det är så självklart att här har jag en tillhörighet och en gemenskap, även med människor som jag kanske inte pratat med. Annars måste man jobba mer för att komma in i en gemenskap.

Jag hoppas att ni i teknikgruppen har förstått hur uppskattade era insatser är.
- Jo, det har vi förstått. Det är roligt att höra.

Namn: Lars Nyman
Ålder: 35 år