Notiser

Endagsretreat

Visheten, tystnaden och vilan
22 oktober 10.00 – 16.00

En dag i tystnad tillsammans med andra. En dag för att andas, vara och hämta ny kraft.

Under dagen inbjuds till ett par bibelmeditationer.

Pris, inklusive lunch: 80 kr/ studerande och arbetssökande. 150 kr/övriga.

Anmälan senast 16 oktober.

Allhelgonahelgen

Alla helgons dag, lördag 5 november, inbjuder vi till Öppen kyrka kl. 12.00 – 14.00. Samtidigt blir det vernissage av en utställning med foton och tavlor av Christina Zvejnieks. Vi möts till andakt med tacksägelse och ljuständning och minns dem som avlidit under året.

Söndag 6 november firar vi Sång- och musikgudstjänst kl. 16.00. Kören Con Spirito sjunger under temat Så länge ljuset finns. Det ges möjlighet till ljuständning och tid att minnas dem vi saknar. Insamling till musikverksamheten.

Lördagsfrukost

Lördag 19 november inbjuder vi på nytt till lördagsfrukost i Andreaskyrkan. Vi börjar med att äta en god frukost tillsammans för att sedan lyssna till David Thurfjell, som håller ett föredrag med temat Det gudlösa folket – Granskogsfolket – de postkristna svenskarna och religionen. Han gav 2015 ut boken Det gudlösa folket – de postkristna svenskarna och religionen, och 2020 boken Granskogsfolk – hur naturen blev svenskarnas religion.

Karin Wiborn gästar Andreaskyrkan

I samband med gudstjänsten 20 november gästar biträdande kyrkoledare i Equmeniakyrkan, Karin Wiborn Andreaskyrkan. Karin predikar i förmiddagsgudstjänsten och finns med vid kyrkfikat efteråt och berättar om det som är aktuellt, i och genom Equmeniakyrkan.

Orgeln

Under september kommer orgeln att rengöras och justeras. Arbetet utförs av Magnus Blix. Det är ett välbehövligt arbete som nu äntligen blir gjort.

Periodens temasång

Mitt i sommaren uppmuntras vi av Musikutskottet att ställa oss på en blomsteräng, eller att titta upp på kvällshimlens stjärnor, och komma ihåg att vi, precis sådana som vi är, är Del av något stort. Sången kommer från Brukssånger, med text av Emma Carlsson och musik av Staffan Skarrie. Text och ljudfil finns nedan.

Del av nåt stort

1. Har du stått på en äng full av blommor,
mitt i färger och dofter, bland myllrande liv,
kunnat ana hur skönhet får formas
just där mångfalden ger perspektiv?

2. Har du tittat på kvällshimlens stjärnor,
alla tusentals ljus genom rymder och år,
som tillsammans får natten att glittra
och ger ljus över vägen vi går?

3. Har du tänkt att just du måste blomma
med de klaraste färger som någonsin fanns,
och att ditt ljus ska lysa så kraftfullt
så det ensamt ger natthimlen glans?

4. Låt då marken och himlen befria
visa väg mot att lämna de krav som du bär.
Med din färg och med ljuset inom dig,
är du del av nåt stort, som du är.

Sång och gitarr: Ingrid M Lindhe
Fiol: Karin Egerhag

Lunchmusik med onsdagscafé

Under hösten erbjuds du att sitta ner och lyssna på musik tillsammans med andra. Fri entré. Efteråt finns möjlighet att stanna kvar, köpa fika eller enkel lunch och umgås en stund. Välkommen!

Varannan onsdag

Konsert kl. 12.00 -  ca 12.40. Därefter lunch/fikaservering.

Jazziga toner
Erik Palmberg, trumpet