Notiser

Lunchmusik med onsdagsfika

Under våren erbjuds du att sitta ner och lyssna på en halvtimmes musik tillsammans med andra. Fri entré. Efteråt finns möjlighet att stanna kvar, köpa kaffe och smörgås eller enklare lunch och umgås en stund. Välkommen!

Onsdagar kl. 12.00

30 mars
Visor i vårvintern
Ingrid M Lindhe, sång och gitarr
Karin Egerhag, fiol

Örongodis - Vivaldi och egna kompositioner
Ludvig Jynnesjö, piano
Karin Egerhag, fiol

Unga musiker
Elever från Nordiska Musikgymnasiet

Kvinnors musik
Tina Bergholm, Unni Eriksdotter,
Katarina Rudérus, sång och piano.

Från Jussi till Duvemåla
Olof Åhman, sång
Tina Bergholm, piano

Periodens temasång

Musikutskottets sångval den här gången inbjuder oss att vandra vidare, tillsammans: Kom med! Text och musik är skrivna av Linda Sandström, en av Brukssångers alla sångskapare.

Kom med!

Text & musik: Linda Sandström

1. Kom med! Vi vandrar vidare.
Vi sluter upp med ny energi.
Dagen väcks ur nattens dröm.
Kom med! Vi vandrar vidare.

2. Kom med! Vi söker nya mål.
Vi sluter upp med ny energi.
Vinden blåser vart den vill.
Kom med! Vi vandrar vidare.

3. Kom med! Vi bryter upp ny mark.
Jorden väntat länge nog.
Kom med! Vi vandrar vidare.

4. Kom med när Kristus kallar oss.
Vi sluter upp med ny energi.
Himlen bjuder in till fest.

Lyssna via ljudfilen nedan
Sång: Sopranstämman i Con Spirito
Piano: Tina Bergholm
Fiol: Karin Egerhag

Seminariedag om Centralasien och Kaukasus 21 maj kl. 10-17

Equmeniakyrkan nationellt tillsammans med Asiengruppen arrangerar ett seminarium om ”mänskliga rättigheter och mission i Centralasien” lördagen den 21 maj i Andreaskyrkan. Seminariet har två delar; dels komm-er Patrick Hällzon presentera sin avhandling om uiguriska kulturen och i samband med det informeras också om uiguriska som samlats in av Missionsförbundets missionärer och vad som bevarats i Equmeniakyrkans arkiv, Riksarkivet och på Lunds Universitet.

På eftermiddagen gör Cecilie Larsen tillsammans med Myggan Kallfors en presentation om det nuvarande arbetet som Equmeniakyrkan är involverade i, i Centralasien.

Sångarförbundets Musikfest

Vart femte år anordnar Sångarförbundet i Equmeniakyrkan en Musikfest. Kristi himmelsfärdshelgen blir den äntligen av igen, en fest där körsångare från hela landet möts i körövningar, konserter och seminarium.

Lördag 28 maj avslutas festen med en konsert klockan 15 i Immanuelskyrkan. Körsångarna tillsammans med solister och musiker framför då ”Förklädd Gud”, ”Intet mörker där skall vara” och ”Ofta tystnar nog vår sång” under ledning av Mats Nilsson och improvisationer under ledning av Gunnar Eriksson.

Du är välkommen både som kör-sångare och konsertbesökare!

För mer info och program se www.equmeniakyrkan.se/aktuellt/musikfest

Familjelördag med övernattning på Gladö, 4-5 juni

Barn och familjeutskottet planerar för en hajk med övernattning på Gladö, vid Kvarnsjön i Huddinge. Alla åldrar är välkomna att vara med. Det går bra att delta enbart under lördagen för den som önskar.

Skriv in datumet i almanackan redan nu! Vi återkommer med information om tider och annat då vi närmar oss. För anmälan och frågor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bibelsamtal på dagtid

Gruppen fortsätter varannan vecka (jämna veckonummer) att samlas i kyrkan kl. 13.00 - 14.30. Välkommen till vårterminsstarten onsdagen den 12 januari.

Öppen kyrka

Varje tisdag håller vi vår kyrka öppen mellan kl. 12-15 för att inbjuda till fika med någon, tända ett ljus eller bara titta på vår kyrka.