Notiser

Periodens temasång

Temasången som musikutskottet valt för denna period är en sjungen välsignelse med text av Emma Carlsson och musik av Staffan Skarrie.

Må modet öppna din själ

1. Må världen vi fick som hem
ge dig rymd till att blomma.
När tillvaron blir för trång,
må längtan bära var stund.

2. Må livet som räcks åt dig
växa starkt, söka riktning
igenom all ovisshet,
må hoppet finna en väg.

3. Må dagarna framför dig
bli till ljus, ge dig värme.
Där ängslan och vanmakt bor,
må tron få väckas i dig.

4. Må kärleken som du får
räcka till för att delas.
Trots tvivel och tveksamhet,
må modet öppna din själ.

Andreaskyrkan läser

Vår nya mötesplats Andreaskyrkan läser, har under hösten läst två böcker. Jag mötte Jesus, av Charlotte Rörth och Jesus av Dick Harrison. Upplägget för vår bokcirkel är: Vi läser en bok. Möts vid tre tillfällen till reflektion och samtal, varannan onsdag kl. 14.00-15.30.

Vårens första bok blir Tomas Sjödins Ljudet av tystnad. ”Den goda tystnaden handlar mer om att hitta tonen än att bli tyst, inte om vad man vill slippa höra, men vad man längtar efter att få höra”. Så skriver Tomas Sjödin i den bok som är en direkt uppföljare till hans storsäljare Det händer när du vilar. Vi möts första tillfället onsdag 18 januari kl. 14.00. Anmälan till pastor Mats: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 0708-67 13 14.

Kläder – lappa, laga och göra nytt av gammalt

4 februari 10.00 – 16.00
Har du kläder därhemma som skulle må bra av lite omvårdnad? Vill du lära dig mer om att lappa och laga, både sydda kläder och stickade/virkade? Har du kläder som skulle vara kul att göra om? Eller vill du helt enkelt ha sällskap när du gör allt det där?

Välkommen till Andreaskyrkan. Ta med dig det du vill fixa och om du har, även material till detta. En del kommer att finnas på plats. Den som har möjlighet får gärna ta med sig symaskin, liksom syredskap som sax, nålar etc.

För att göra det enkelt tar alla med sig sin egen lunch. Det är möjligt att värma den på plats. Vi kommer dock se till att det finns kaffe, te, saft och kanske någon kaka på plats.

För information och anmälan: Pastor Elisabet Ravelojaona 070-758 55 61 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Anmäl dig senast 29 januari.

Lunchmusik med onsdagscafé

Under våren erbjuds du att sitta ner och lyssna på musik tillsammans med andra. Fri entré. Efteråt finns möjlighet att stanna kvar, köpa fika eller enkel lunch och umgås en stund. Välkommen!

Varannan onsdag

Konsert kl. 12.00 -  ca 12.40. Därefter lunch/fikaservering.

Haydn och Kodaly
Mikael Bohlin, cello.
Maria Rostotsky, piano.

Klassiska stycken
Richard Donselius, orgel, piano, sång.
Tina Bergholm, piano.

Sånger om kärlek
Tina Bergholm, sång och piano.
Hilda Bergholm, sång.

1 mars
Akustiska poplåtar
Sabrelia - Julia och Filippa Pettersson,
Olivia Elveborg, sång och piano.

15 mars
Sånger från hjärtat